Forum Niezatapialna Armada Kolonasa Waazona Strona Główna Niezatapialna Armada Kolonasa Waazona
analizy, blogaski, aŁtoreczki...
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Młodzieżowe blogi recenzenckie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Niezatapialna Armada Kolonasa Waazona Strona Główna -> O blogaskach - ogólnie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gally
Kosmita Grzesio Hałs



Dołączył: 22 Lis 2010
Posty: 453
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 16:46, 27 Paź 2012    Temat postu:

Kasiek - Naaah, nie tyle "my mamy rację", co zasady języka polskiego czegoś wymagają. I zobowiązują, jak się już ma za sobą pakiet nauczania podstawowego.
Publikując w sieci *publikujesz*. Czyli tekst można odbierać różnie, często krytycznie - i to nie tylko pod tekstem, ale i gdziekolwiek, bo dyskusja rzecz żywa.
A na podstawie wypowiedzi pisemnych, to człowiek jednak wyrabia sobie w sieci opinię na temat innych osób. I tutaj jest pies pogrzebany - pisząc po polskawemu wyrabiasz sobie opinię nienajciekawszą. Bo styl a gwałcenie polszczyzny, to jednak dwie różne broszki.

Nolofinwe - Huh, a mnie się wydaje, że m&a, to jakieś czternaście lat temu i dalej miało opinię głupawych chinskich bajeczek, a obecnie jest traktowane nawet sensownie. Więc sensu misji ratunkowej jako-takiej nie widzę... chociaż zabawa w poprawienie jakości dyskusji nad poszczególnymi tytułami byłaby zacna...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Leleth
Zbawiciel Blogosfery



Dołączył: 17 Lip 2011
Posty: 11669
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 110 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 16:47, 27 Paź 2012    Temat postu:

Jeszcze raz napiszę, czytaj ze zrozumieniem. Wziąć do siebie znaczyło u mnie odpowiedzieć reakcją, przemyśleć słowa, a nie czuć się nimi obrażonym czy przejętym, czegoś takiego nie zauważyłam tutaj u nikogo.
Grożenie konsekwencjami prawnymi! Very Happy Tak bardzo aŁtoreczkowe, uroczo Very Happy. Tak, dzięki temu, żeśmy światłymi ludźmi, wiemy, że nie robimy nic nielegalnego.
I tak, mamy rację w tym, że nasze zdanie jest zgodne z obowiązującymi regułami języka polskiego. Nie każę Ci zmieniać stylu, wskazuję błędy, których popełnianie jest najzwyklejszym brakiem szacunku dla odbiorcy, nie wspominając o tym, że zaciemniają one tudzież całkowicie zmieniają sens wypowiedzi. Jeśli to nie jest dla Ciebie wystarczający powód, żeby ich nie popełniać, to po co mam przekonywać?
Jeszcze raz napiszę, czyjaś ignorancja nie podbudowuje mi ego nijak. Jeśli wiesz lepiej, co czujemy, to podziwiam.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasiek
Zakrzywiona Czasoprzestrzeń



Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 16:47, 27 Paź 2012    Temat postu:

Postanowiłam pokasować swoje posty.
Sorry Winetu


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kasiek dnia Sob 21:13, 27 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Melomanka
Bezo grudek



Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 5824
Przeczytał: 53 tematy

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 16:47, 27 Paź 2012    Temat postu:

Kasiek napisał:
Tak robię błędy, tak moje opinie - pisane pod wpływem emocji zaprzeczają zasadom interpunkcji. I co z tego.

To, że kiedy się widzi zdania wielokrotnie złożone pozbawione przecinków, odechciewa się czytać. Nie musisz się tym oczywiście przejmować, tylko jeśli piszesz tak, żeby zniechęcać czytelników do lektury swoich tekstów, to po co w ogóle publikować?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasiek
Zakrzywiona Czasoprzestrzeń



Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 16:49, 27 Paź 2012    Temat postu:

Postanowiłam pokasować swoje posty.
Sorry Winetu


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kasiek dnia Sob 21:13, 27 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sileana
Bezo grudek



Dołączył: 07 Gru 2011
Posty: 4460
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: LV-426

PostWysłany: Sob 16:55, 27 Paź 2012    Temat postu:

Kasiek napisał:

Każesz mi czytać ze zrozumieniem, natomiast mam wrażenie, że nie chcesz/ nie możesz przeczytać ze zrozumieniem tego co napisałam. Za trudne? To smutne. Bardzo mnie to zasmuca. Idę przeto pociąć się różowym grzebykiem.


Nie, Kasieku, robisz takie błędy, że normalny człowiek, posiadający kompetencje wyniesione ze szkoły podstawowej, ma problemy z rozszyfrowaniem, co tam, u diabła, jest napisane. Więc to nie nasza wina, że cię nie rozumiemy, a twój problem.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Sileana dnia Sob 16:55, 27 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Niofomune
Buffy Nimfomanka



Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 1212
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 16:56, 27 Paź 2012    Temat postu:

Cytat:
Nolofinwe - Huh, a mnie się wydaje, że m&a, to jakieś czternaście lat temu i dalej miało opinię głupawych chinskich bajeczek, a obecnie jest traktowane nawet sensownie. Więc sensu misji ratunkowej jako-takiej nie widzę... chociaż zabawa w poprawienie jakości dyskusji nad poszczególnymi tytułami byłaby zacna...

Fakt, teraz jest o niebo lepiej, ale - niestety - głównie wśród młodzieży i generalnie ludzi, którzy się m&a aktywnie zajmują. Natomiast spotykam się z naprawdę wieloma osobami, u których podgląd na "chińskie bajki" nadal zostaje przedpotopowy.

Kasiek, uważam, że wulgaryzm jasno obrazują, co sądzę o ludziach, którzy uważają się na tyle lepszych od głupiego szarego motłochu, że nie obowiązują ich zasady języka polskiego. A zdania, wybacz eufemizm, nie ma raczej najlepszego.
Cóż, sądziłam, że ludzie rozumieją przekaz wulgaryzmu w zdaniu, nawet jeśli przerastają ich zasady interpunkcji, ale widocznie się myliłam.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasiek
Zakrzywiona Czasoprzestrzeń



Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 16:59, 27 Paź 2012    Temat postu:

Postanowiłam pokasować swoje posty.
Sorry Winetu


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kasiek dnia Sob 21:13, 27 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tini
Lis gończy



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 10574
Przeczytał: 36 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Yo no soy de ningún lugar

PostWysłany: Sob 17:01, 27 Paź 2012    Temat postu:

Co do "pyszczydła" nigdy nie wydawało mi się wulgarne, nawet SJP klasyfikuje je jako żartobliwe. Ale OK, jestem w stanie zrozumieć, że ktoś je odbierze inaczej.
Natomiast nie pojmuję tłumaczenia się z błędnego zastosowania interpunkcji. To nie tylko kwestia stylu (jak ktoś ma ochotę, to niech sobie te wielokrotnie złożone zdania stosuje, byleby poprawnie przecinki, średniki i insze znaki wstawiał), ale sensu i logiki wypowiedzi. Brak przecinka albo tenże w niewłaściwym miejscu sprawiają po prostu, że wychodzi coś zupełnie innego, niż to, co zamierzamy powiedzieć. Zasady są jasne i jednakowe dla wszystkich, a emocje nie mają tu nic do rzeczy.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Tini dnia Sob 17:02, 27 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Eire
Dowódca Rzeczywistości



Dołączył: 17 Kwi 2010
Posty: 3512
Przeczytał: 8 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:02, 27 Paź 2012    Temat postu:

Ja tylko wspomnę, że w Internecie nikt nikogo nie zna i nikogo nie obchodzą Twoje stany emocjonalne. Przekaz werbalny to jedyne, czym wystawiasz świadectwo sobie, swojemu wychowaniu i wykształceniu. Pogódź się z tym i równaj do lepszego.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Leleth
Zbawiciel Blogosfery



Dołączył: 17 Lip 2011
Posty: 11669
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 110 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:05, 27 Paź 2012    Temat postu:

Kasiek napisał:
Każesz mi czytać ze zrozumieniem, natomiast mam wrażenie, że nie chcesz/ nie możesz przeczytać ze zrozumieniem tego co napisałam. Za trudne? To smutne. Bardzo mnie to zasmuca. Idę przeto pociąć się różowym grzebykiem.

Ale że to śmieszne miało być, tak?

Ja wyjaśniam, jeśli odbiorca nie zrozumie, o co mi chodziło (a mam wrażenie, że ja akurat tutaj piszę jasno), my odpisujemy ci merytorycznie na każdy zarzut, ty natomiast z braku argumentów nie odpowiadasz na konkretne kwestie, jedynie rzucasz aluzjami co do swej wyższości. Jeśli nie masz zamiaru odpowiadać merytorycznie, to dalsza dyskusja nie ma sensu, ja do ściany nie lubię gadać.
Gdyby ci było naprawdę przykro, to zrobiłabyś coś w tym kierunku.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bez zarzutu
Trochę dziecko, trochę sarna



Dołączył: 21 Mar 2010
Posty: 1167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:12, 27 Paź 2012    Temat postu:

Kaśku, nie odbieraj tego jako ataku na twoją osobę. Ja sadzę błędy gdzie popadnie i czasem żałuję, że nikt nie podkreśla ich na czerwono. Owszem, głupio by mi było ale miałabym szansę się udoskonalić Smile Trochę posłodziłam a teraz ukoszę boleśnie, dobrze?
Otóż:
Cytat:

Zaimek ja ma dwie formy celownika: akcentowaną mnie i nie akcentowaną mi. Na początku zdania używa się tylko tej pierwszej, np.: „Mnie to daj” (ale „Daj mi to”). Formy mi można też użyć na początku zdania składowego, po spójniku, jeśli pada na niego akcent: „Robię tak, jak mi się podoba”.


Moja polonistka mówiła coś o misiach, które siedzą w lesie...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Bez zarzutu dnia Sob 17:14, 27 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasiek
Zakrzywiona Czasoprzestrzeń



Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:14, 27 Paź 2012    Temat postu:

Postanowiłam pokasować swoje posty.
Sorry Winetu


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kasiek dnia Sob 21:13, 27 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Eire
Dowódca Rzeczywistości



Dołączył: 17 Kwi 2010
Posty: 3512
Przeczytał: 8 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:17, 27 Paź 2012    Temat postu:

Za moich czasów zła interpunkcja i chaos w wyrażaniu myśli były poważnym i merytorycznym zarzutem.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Folg
Harry Forrester



Dołączył: 07 Wrz 2012
Posty: 136
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:18, 27 Paź 2012    Temat postu:

Czytam tak tę dyskusję i mi brwi prawie nikną za linią włosów.

Kasiek, ale tak szczerze, coś się uparła, by widzieć tutaj atak na swoją osobę? Dziewczyny jedynie chcą Ci udowodnić, że błędy są błędami, trzeba je eliminować, a nie ich bronić. Co pominęłam?

E: Wstrętne literówki.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Folg dnia Sob 17:18, 27 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sileana
Bezo grudek



Dołączył: 07 Gru 2011
Posty: 4460
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: LV-426

PostWysłany: Sob 17:23, 27 Paź 2012    Temat postu:

Tururu, ja tak tylko cichutko przypomnę swoje niedawne, a wciąż nieodparte podejrzenia co do tożsamości miss Kasiek.


Złośliwie i z uciechą.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasiek
Zakrzywiona Czasoprzestrzeń



Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:35, 27 Paź 2012    Temat postu:

Postanowiłam pokasować swoje posty.
Sorry Winetu


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kasiek dnia Sob 21:14, 27 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Niofomune
Buffy Nimfomanka



Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 1212
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:39, 27 Paź 2012    Temat postu:

Cytat:
Zarzut o interpunkcję... hm..l. napisałam, wytłumaczyłam się, ale przyrównana zostałam do istoty, która niegdyś zwana była mente captus.

A, przepraszam bardzo, GDZIE dokładnie? Wskaż, proszę, paluszkiem. Z cytatem, jakbym mogła prosić.

Resztę pominę, bo akurat twój blog interesuje mnie niespecjalnie. Jedyne, co mnie ciekawi w tej dyskusji, to jakże nowatorskie podejście do interpunkcji.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasiek
Zakrzywiona Czasoprzestrzeń



Dołączył: 27 Paź 2012
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:44, 27 Paź 2012    Temat postu:

Postanowiłam pokasować swoje posty.
Sorry Winetu


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kasiek dnia Sob 21:14, 27 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Leleth
Zbawiciel Blogosfery



Dołączył: 17 Lip 2011
Posty: 11669
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 110 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:47, 27 Paź 2012    Temat postu:

Ja nic takiego nie pisałam, ale czemu nie, mogę potwierdzić - uparte niestosowanie się do interpunkcji to dla mnie rodzaj upośledzenia, względnie zupełnego braku szacunku dla czytelnika. Bo jeśli publikujesz w internecie, to liczysz się z tym, że ktoś to przeczyta, nie piszesz tylko dla siebie, co byś na ten temat nie mówiła. A wymówka "jestem ponad to, zasady pisowni są dla plebsu" jest dla mnie jeszcze bardziej żałosna niż aŁtoreczkowe "mam dyzlekcję".

Cytat:
Sporo czytacie, jak widziałam, po to li i jedynie aby się wyzłośliwić. A wystarczy książkę rzucić i dać sobie spokój.

Po pierwsze, gdybyś rzeczywiście zechciała sprawdzić, jest tu też mnóstwo recenzji dobrych produktów, po drugie, nie nie wystarczy. Bo w ten sposób głupota, chłam i ignorancja będzie się swobodnie plenić, a my tego dziwnie nie lubimy.

Na tym forum dyskutuje się na mnóstwo tematów, nie tylko książek czy własnej twórczości. Przed wypowiadaniem się w jakimś temacie wypadałoby mieć elementarne wiadomości.

Nolofinwe, w ignorancji i błędach nic nowatorskiego nie ma Wink.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Leleth dnia Sob 17:48, 27 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bez zarzutu
Trochę dziecko, trochę sarna



Dołączył: 21 Mar 2010
Posty: 1167
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:49, 27 Paź 2012    Temat postu:

Zastanawiasz się nad sensem/misją forum. Ot, chociażby MOI-zaczęłam zwracać uwagę na to, jak skonstruowani są MOI bohaterowie, edytować posty, sprawdzać znaczenie słów, co do których miałam wątpliwości... nie nadużywać wielokropka... Wink Jedno forum to sprawiło!

Rozumiem, że twój blog (na którym nie byłam, więc mogę oceniać tylko wypowiedzi na forum) to rodzaj luźnych notatek, ale to nie zmienia faktu, że robisz błędy. I te błędy możesz poprawić- o ile ktoś je wskaże.
Na mojego bloga ktoś wysłał mi anonimową wiadomość, że w nagłówku mam błąd -nagłówek składał się z dwóch czasowników i zaimka. Wiesz jak mi było wstyd?
Kurczę, w życiu bym nie pomyślała, że był to atak na mnie, że to jakaś obmowa.

Może poleję Oliwą Pokoju na słuszny ogień naszego gniewu? Tak dla oczyszczenia atmosfery? Albo...wiem!

Może herbatki???


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Niofomune
Buffy Nimfomanka



Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 1212
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:49, 27 Paź 2012    Temat postu:

Ależ nie, ja się pytam o te jakoby argumenty odpierające zarzut o złą interpunkcję. Tego ja nie widzę i mimo najszczerszych chęci dostrzec nie jestem w stanie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
die_Kreatur
Gość






PostWysłany: Sob 19:22, 27 Paź 2012    Temat postu:

Kaśku, jesteś prawnikiem, więc może to do Ciebie jakoś przemówi.

Moja Mama zasiada w komisji egzaminu adwokackiego i reprezentuje pogląd, że prawnik nie tylko ma znać prawo, ale też umieć przedstawić myśl sądowi. Niektórzy podchodzący do egzaminu równie swobodnie rozumieją "styl" wypowiedzi co Ty. Rozwój "stylu" kilku z nich możemy podziwiać co rok na rzeczonym egzaminie - bo tak charakterystyczny bełkot zwraca uwagę i zapada w pamięć.

Możesz sobie być supermądra, ale kiedy nie umiesz wyartykułować swojego zdania w sposób zrozumiały dla innych, narażasz się na śmieszność i sama się dyskredytujesz.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Melomanka
Bezo grudek



Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 5824
Przeczytał: 53 tematy

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 18:10, 02 Lut 2013    Temat postu:

Ostatnio często na Filmwebie reklamują się twórcy takich blogów i polecają swoje recenzje.

[link widoczny dla zalogowanych]
Cytat:
Dziewczyna zdecydowała się na dziecko w tak młodym wieku, ponieważ, jak sama twierdzi: potrzebuje kogoś do kochania. Brzmi wyniośle, to prawda, jednak dosłownie po kilku minutach seansu można bez problemu zauważyć, że sytuacja gdzie dzieci mają dzieci, nie wróży niczego dobrego, a same słowa na niewiele się zdają.

[link widoczny dla zalogowanych] - No, wstęp ciekawy, tylko gdzie dalszy ciąg? Aaa, to już cała recenzja Razz

Czemu ci autorzy nie mogliby po prostu wkleić swoich przemyśleń do dyskusji na Filmwebie zamiast obciążać serwery takimi przeciętnymi blogami?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Broz-Tito
Tygrys-w-razie-czego



Dołączył: 29 Lis 2012
Posty: 3597
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Urwała się z sonetu Franceta Prešerna

PostWysłany: Sob 18:26, 02 Lut 2013    Temat postu:

Cóż... ta druga "recenzja" "Lincolna" - a gdzie więcej o kostiumach, o prowadzeniu kamery, o ujęciach? "Piękne zdjęcia" przecież to nic nie załatwia. Zajęłabym się też paroma scenami (pole bitwy, Stuhlbarg grający Yeamana drący się "tak" przy głosowaniu, czy też przepychaniu 13 poprawki - to można tak ładnie rozłożyć, tak ładnie zinterpretować... Ale ja się chyba znowu zagalopowałam), to, co napisano to rzeczywiście dobre na wstęp.
Dlatego ja nigdy nie mówię, że na spoilerowni piszę recenzje, bo nie piszę. Nie chce mi się.
Ale takie blogi z recenzjami czy też "recenzjami" powstają masowo, bo to modne. Modnie jest oglądać filmy i mieć o nich zdanie, filmweb już nie wystarcza. Coś jak z potterowskimi czy zmiechchowymi fikami na blogaskach. Teraz jest moda na bycie recenzentem po prostu.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aelfarran
Boski Ronaldo



Dołączył: 17 Lut 2010
Posty: 631
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Wto 0:05, 12 Lut 2013    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych]
Blog na pierwszy rzut oka wydaje się być... może nie tyle profesjonalny, co na poziomie... ale autorka nawet nie wie, jaki jest tytuł "recenzowanej" książki!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Melomanka
Bezo grudek



Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 5824
Przeczytał: 53 tematy

Pomógł: 57 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob 22:53, 06 Kwi 2013    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych]

Po co, po co, po co zaśmiecać Internet takimi "recenzjami"?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Broz-Tito
Tygrys-w-razie-czego



Dołączył: 29 Lis 2012
Posty: 3597
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Urwała się z sonetu Franceta Prešerna

PostWysłany: Sob 23:16, 06 Kwi 2013    Temat postu:

To jest jeden wielki spoiler, nie recenzja, powiedziałabym, że moja działka, gdyby tu byłoby cokolwiek o tym, co o dziełku myśli... Ale zaraz zaraz, czy ja dobrze widzę, że tam na końcu jest "ja tej lekturki nie pamiętam" i jednocześnie "ciekawa książeczka"? Coś mi się wydaje, że ktoś tu przepisał zachwalanki wydawcy...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Winky
Królowa Szwecji



Dołączył: 21 Wrz 2012
Posty: 1744
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: over the hills and far away

PostWysłany: Pią 13:06, 24 Maj 2013    Temat postu:

Trafiłam przypadkiem na [link widoczny dla zalogowanych] z recenzjami i... hm.

Cytat:
Nie czytam i nie piszę na siłę tylko po to, by dostać darmową książkę.

A za chwilę:
Cytat:
W zasadzie recenzuję jedynie tradycyjne książki, ale jeśli w ramach współpracy otrzymam czytnik, to zajmę się również e-bookami.

Hihi, no pewnie, nie może przeczytać ebooka na komputerze, trzeba jej w tym celu dostarczyć czytnik - rzecz wcale nietanią, o wiele droższą od zwykłej książki. Ponieważ w poprzednim punkcie zastrzega, że przesyłane jej książki stają się jej własnością, czytnika zapewne też nie spodziewa się tylko wypożyczyć.

W same recenzje się nie zagłębiałam. Zobaczyłam tylko zachwyty nad "Grą o Ferrin" i Krzysia Paoliniego wśród ulubionych autorów i spasowałam.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Winky dnia Pią 13:06, 24 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Nefariel
Bękart Blogspota



Dołączył: 27 Wrz 2011
Posty: 5738
Przeczytał: 90 tematów

Pomógł: 36 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Pią 13:43, 24 Maj 2013    Temat postu:

Bez jaj, ona zachwyca się też Fapają! I chyba wzięła zupełnie serio Pas Deltory, to przeurocze kinderfantasy, w którym ja zaczytywałam się jako trzynastolatka!
:hamster_rofl:


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Winky
Królowa Szwecji



Dołączył: 21 Wrz 2012
Posty: 1744
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: over the hills and far away

PostWysłany: Pią 14:05, 24 Maj 2013    Temat postu:

O Boru, i "Dziewiątym magiem" też się zachwyca...
Cytat:
Nie powiem Wam kim tak naprawdę jest pisarka o pseudonimie literackim Alice Rosalie Reystone, bo nie mam najmniejszego pojęcia. Wiem za to, że jest sympatyczna, na co dzień opiekuje się zwierzętami, ma uroczą kotkę o imieniu Trzynastka i najwyraźniej lubi sagę "Zmierzch" (Alice Rosalie!). Przybranie pseudonimu mogło być podyktowane chęcią pozostania anonimową osobą, niemniej jednak ja widzę jeszcze jeden plus tego niecodziennego zjawiska: szansę zaistnienia na rynku zagranicznym. Polskie nazwisko w dzisiejszych czasach ma nieduże możliwości. Brzmiące obcojęzycznie - ma ich znacznie więcej. Cieszy mnie to, bo po lekturze "Dziewiątego Maga" życzę autorce miejsca na liście bestsellerów New York Timesa.
KFIII! "Dziewiąty mag" na liście bestsellerów New York Timesa! Janiemogę...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Angie Wu
Siostra Jakiegoś Anioła



Dołączył: 24 Maj 2013
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 14:47, 24 Maj 2013    Temat postu:

Witam Was, wnikliwe analityczki blogosfery ;]

Lubię przeglądać strony, z których mam wejścia na bloga i trafiłam tym samym na Was - fajne miejsce Smile

Chciałam wyjaśnić sprawę z czytnikiem (swoją drogą dobrze, że to odkopałyście, bo czytnik mam już od dawna własny): pisałam to wieki temu i wtedy myślałam jeszcze, że blogosfera literacka to taka trochę mniejsza blogosfera modowa, gdzie takie sytuacje zdarzają się na porządku dziennym. W zasadzie nigdy nie liczyłam na tego typu prezent, a tę wypowiedź potraktowałabym z przymrużeniem oka, ale - jak widać - są tacy, co traktują to baaardzo poważnie! No cóż, sprawa, że tak to ujmę, jest już przedawniona, więc zmienimy troszkę zasady współpracy.

W kwestii moich preferencji czytelniczych: nie sądzę, byście miały prawo oceniać mnie po tym, co czytam. Tak, lubię Paoliniego i podobała mi się seria o Pasie Deltory, a "Dziewiąty mag" dla jednych może być gniotem, a dla drugich przyjemną lekturą. Dla mnie była i nic Wam do tego Smile Poza tym, sorry batory, ale nie ma literatury dobrej i złej - to rynek i czytelnicy to weryfikują, a dzielenie książek na fajne i niefajne świadczy w pewnym stopniu o ograniczeniach Waszej wyobraźni. Czytanie jest przyjemnością, a ją każdy osiąga w inny sposób.

No nic, mam nadzieję, że się nie zniechęcicie do mojej osoby. Bez względu na wszystko zapraszam do siebie na bloga. Pozdrawiam!

Angie Wu
Zrecenzujemy

PS. Jeszcze raz dzięki za wzmiankę o czytniku!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lawina
Samotne Kruczątko



Dołączył: 05 Paź 2011
Posty: 4065
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią 15:05, 24 Maj 2013    Temat postu:

Angie Wu napisał:
) Poza tym, sorry batory, ale nie ma literatury dobrej i złej - to rynek i czytelnicy to weryfikują, a dzielenie książek na fajne i niefajne świadczy w pewnym stopniu o ograniczeniach Waszej wyobraźni. Czytanie jest przyjemnością, a ją każdy osiąga w inny sposób.

Nie ma literatury dobrej i złej? Ojej. To nie wiem, jak nazwać taką książkę jak "Achaja", która jest napisana kulawo i z błędami wszelkiej maści. Proszę o podpowiedź.
I wiesz, nie chodzi nawet o czytelników, dobrze poprowadzona kampania reklamowa może zdziałać cuda. Najlepiej sprzedają się książki, które zostały umiejętnie wypromowane, wcale nie chodzi o ich wartość literacką.
Widać ja jestem ograniczona, ale będę dzieliła książki na takie, które są dobre, średnie i zwykłe gnioty. Jakoś nie sądzę, żeby moja wyobraźnia specjalnie na tym ucierpiała.

E: A w ogóle to zapraszam do powitalni, nieładnie tak przychodzić na forum i bez przywitania pisać o ograniczeniach użytkowników.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Lawina dnia Pią 15:09, 24 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Winky
Królowa Szwecji



Dołączył: 21 Wrz 2012
Posty: 1744
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: over the hills and far away

PostWysłany: Pią 15:23, 24 Maj 2013    Temat postu:

Cytat:
dzielenie książek na fajne i niefajne świadczy w pewnym stopniu o ograniczeniach Waszej wyobraźni.
Serio, nie wiem, co ma piernik do wiatraka. Według mnie raczej bezkrytyczne przyjmowanie wszystkiego z zachwytem może świadczyć o pewnych ograniczeniach, niekoniecznie wyobraźni. Albo niechęci do gryzienia ręki, która karmi.

Jasne, każdemu może się podobać cokolwiek, ale pisząc recenzje trzeba zachować obiektywizm, zauważać błędy i mówić o nich, a nie na zasadzie: "błędy są, po prawdzie to mnóstwo, ale nie będę o nich pisać, bo przyjemnie mi się czytało w pociągu". Od recenzji wymagam rzetelności i profesjonalizmu, a nie odautorskich spostrzeżeń (co mnie obchodzi, że autorka ma kotka o takim a takim imieniu i przez to recenzent uważa, że jest sympatyczną osobą?).


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Shun
Sasuke kłusem na Madarze



Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 8328
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Dzikiego Zachodu

PostWysłany: Pią 15:23, 24 Maj 2013    Temat postu:

O, spóźniłam się. Lawino, czyń honory. :3 *wręcza Morderczą Mietłę*

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lawina
Samotne Kruczątko



Dołączył: 05 Paź 2011
Posty: 4065
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią 15:33, 24 Maj 2013    Temat postu:

*Z rozmachem zamiata Angie Wu do powitalni*

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sileana
Bezo grudek



Dołączył: 07 Gru 2011
Posty: 4460
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: LV-426

PostWysłany: Pią 15:41, 24 Maj 2013    Temat postu:

Jesteśmy ograniczeni, bo nie chcemy czytać byle czego. Seems legit jak cholera.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Shun
Sasuke kłusem na Madarze



Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 8328
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Dzikiego Zachodu

PostWysłany: Pią 15:41, 24 Maj 2013    Temat postu:

Łiiiii, mistrzostwo! *bije brawo*

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Angie Wu
Siostra Jakiegoś Anioła



Dołączył: 24 Maj 2013
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 15:53, 24 Maj 2013    Temat postu:

Napisałam, że: "dzielenie książek na fajne i niefajne świadczy w pewnym stopniu o ograniczeniach Waszej wyobraźni". Co za tym idzie: nie Wy jesteście ograniczeni. Nikt Wam nie zabrania czytać Austerów, Fitzgeraldów, etc. Tak samo mi nikt nie zabrania czytać tego, co czytam. A jeśli próbujecie mnie w ten sposób oceniać, to gratuluję Wink

Recenzje i opinie są SUBIEKTYWNE, po obiektywizm zgłoście się do kogoś innego, ale na pewno nie do hobbystów.

Witać się jako tako chyba nie będę, nie na obecną chwilę.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tini
Lis gończy



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 10574
Przeczytał: 36 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Yo no soy de ningún lugar

PostWysłany: Pią 15:54, 24 Maj 2013    Temat postu:

Angie Wu napisał:

Poza tym, sorry batory, ale nie ma literatury dobrej i złej - to rynek i czytelnicy to weryfikują (....)

Rynek i czytelnicy weryfikują? Hmm... Na takie dictum to mogę jedynie napis naścienny lat temu wiele poczyniony przytoczyć: "Jedzcie gówno, miliony much nie mogą się mylić."
Nie wykluczam, oczywiście, sytuacji, w której książka z top 10 bestsellerów jest rzeczywiście dziełem o wybitnych walorach literackich, ale równie dobrze może być to totalny badziew, napisany źle, miałki i płytki, tyle, że świetnie rozreklamowany.
Cytat:
a dzielenie książek na fajne i niefajne świadczy w pewnym stopniu o ograniczeniach Waszej wyobraźni. Czytanie jest przyjemnością, a ją każdy osiąga w inny sposób.

Wybacz, nie rozumiem ni w ząb. Albo mi się coś podoba (upraszczając - jest "fajne"), albo nie ("fajne" nie jest) - proste jak budowa cepa, tylko co ma do rzeczy moja wyobraźnia?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Winky
Królowa Szwecji



Dołączył: 21 Wrz 2012
Posty: 1744
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: over the hills and far away

PostWysłany: Pią 15:59, 24 Maj 2013    Temat postu:

Cytat:
Witać się jako tako chyba nie będę, nie na obecną chwilę.
Nie chcę nic sugerować, ale pokazujesz się tu w coraz gorszym świetle...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sileana
Bezo grudek



Dołączył: 07 Gru 2011
Posty: 4460
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: LV-426

PostWysłany: Pią 16:07, 24 Maj 2013    Temat postu:

Tinwerina Miriel napisał:

Nie wykluczam, oczywiście, sytuacji, w której książka z top 10 bestsellerów jest rzeczywiście dziełem o wybitnych walorach literackich, ale równie dobrze może być to totalny badziew, napisany źle, miałki i płytki, tyle, że świetnie rozreklamowany.


*khę*Fifty Shades of Shit*/khę*

Angie Wu, to ty jesteś ograniczona, jeśli nie rozumiesz, że to co się tobie podoba nie oznacza, że jest dobre. Bo te książki, nad którymi się rozpływasz, to shit najgorszego sortu - tak pod względem językowym, jak logicznym i fabularnym. I owszem, nikt ci nie zabroni ich czytać. Każde z nas przeczytało przynajmniej jedną pozycję z twojej listy. Tylko jakoś my potrafiliśmy dostrzec, jakie to bagno. A zajrzyj sobie na przykład tutaj: [link widoczny dla zalogowanych] [link widoczny dla zalogowanych] [link widoczny dla zalogowanych]

Przyszłaś tu, od progu obrażasz, urażona królewno, bo ktoś śmiał skrytykować, słusznie, twoje bajania i nawet nie sprawdziłaś, co i kogo obrażasz.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Sileana dnia Pią 16:13, 24 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Madame Missclick
Dziewica Kał-lica



Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 411
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nintendo eShop

PostWysłany: Pią 16:20, 24 Maj 2013    Temat postu:

Ja offtopnę, bo nie chce mi się ten... no... walczyć z wiatrakami?
Pochwalę się spamem, jaki przywędrował do mnie, o. [link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sileana
Bezo grudek



Dołączył: 07 Gru 2011
Posty: 4460
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 30 razy
Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: LV-426

PostWysłany: Pią 16:23, 24 Maj 2013    Temat postu:

Cytat:
Kolejnym plusem jest również to, iż w książce są umieszczone zdania w pradawnej mowie albo w języku krasnoludów, które to zdania są przetłumaczone na końcu książki. Według mnie to dobrze, że te zdania nie są już przetłumaczone w trakcie książki, ponieważ sprawia to odmienność, ciekawość i dodaje nutki owej już wspomnianej tajemniczości.

To jeszcze jak cię mogę...
Cytat:
Ukazana jest brutalność i chowanie się ludzi przed nimi oraz ich sprzymierzeńcami, by znaleźć siłę oraz pomocników, aby pokonać przeciwników, a ich lokalizacja jest ciężka do odkrycia.

...ale czy ktoś może mi przetłumaczyć to?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Winky
Królowa Szwecji



Dołączył: 21 Wrz 2012
Posty: 1744
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: over the hills and far away

PostWysłany: Pią 16:25, 24 Maj 2013    Temat postu:

Ile wielokropków w opisie skali ocen! ^^
Cytat:
Pisząc recenzję nie można mówić typu: Ta książka jest boska i należy ją mieć. Ja kocham tą książkę.

Ja bym dodała, że pisząc recenzję, należy znać przynajmniej podstawy języka polskiego.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tini
Lis gończy



Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 10574
Przeczytał: 36 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Yo no soy de ningún lugar

PostWysłany: Pią 16:39, 24 Maj 2013    Temat postu:

Cytat:
Sens istnienia: Jest po to, by czytać książki fantasy i podzielić się opinią.Choć niektóre książki mogą być już zbyt dobrze znane to nie będą pomijane, bo każda książka z każdego wydawnictwa o tematyce fantasy (i pokrewnych jej gatunkach np. urban fantasy) liczy się.

Sens istnienia twórczyni czy bloga?
Do oryginalnej interpunkcji i dość swobodnego podejścia do poprawności językowej niniejszym dorzucam składnię samego Mistrza Yody godną.
Bajdełejem, ile tFUrczyni tego czegoś ma lat? Młode toto jakieś mi się zdaje.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Tini dnia Pią 16:40, 24 Maj 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Madame Missclick
Dziewica Kał-lica



Dołączył: 08 Sty 2013
Posty: 411
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nintendo eShop

PostWysłany: Pią 16:43, 24 Maj 2013    Temat postu:

Nie wiem ile to ma latek, ale wyłączyła komcie. U kno... hejterzy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Angie Wu
Siostra Jakiegoś Anioła



Dołączył: 24 Maj 2013
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 17:16, 24 Maj 2013    Temat postu:

Nikogo nie mam zamiaru obrażać, a moja niechęć do powitalni wynikła z tego, że kończyłam pracę i czas było zbierać się do domu. Przykro mi, że we wszystkich szukacie wrogów. Ja chciałam jedynie wyrazić swoją opinię, ale widać nie jest to tu mile widziane. Więc może uznam, że rozmowy nie było i będę Wam życzyć powodzenia Smile

W kwestii książek tak czy siak się nie zrozumiemy, więc nie będę wdawać się w dyskusje. Poza tym: nie powiedziałam, że moje czytadła są dobre. Jak mówiłam, nie ma literatury dobrej i złej. Jest literatura w ogóle.

Miło było Was poznać, trzymajcie się ciepło Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Shun
Sasuke kłusem na Madarze



Dołączył: 18 Lip 2011
Posty: 8328
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z Dzikiego Zachodu

PostWysłany: Pią 17:18, 24 Maj 2013    Temat postu:

Angie Wu napisał:
Witać się jako tako chyba nie będę, nie na obecną chwilę.

W takim razie nie mamy o czym rozmawiać.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karol
Gorag w oparach zielska



Dołączył: 12 Maj 2013
Posty: 1837
Przeczytał: 16 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 17:41, 24 Maj 2013    Temat postu:

Zawsze myślałam, że recenzje się pisze między innymi po to, żeby oddzielić literaturę dobrą od złej. Ja odczuwam przyjemność tylko z czytania tej "dobrej", co oczywiście dla każdego może oznaczać co innego, ale jeśli spytam, czy "Dziecko gwiazd" jest spójne, logiczne, czy zawiera błędy, czy bohaterowie są interesujący (itepe, itede), to niestety, odpowiedź powinna być jednoznaczna. Chociaż na upartego może dałoby się wynaleźć jakieś plusiki.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Niezatapialna Armada Kolonasa Waazona Strona Główna -> O blogaskach - ogólnie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin