 |
Niezatapialna Armada Kolonasa Waazona analizy, blogaski, aŁtoreczki...
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sineira
Mary Sue Forever!
Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 10738
Przeczytał: 46 tematów
Pomógł: 126 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 17:32, 03 Lip 2013 Temat postu: Naleśniory nie tylko z dżemorem |
|
|
Zrobiliśmy dzisiaj naleśniki z mąki gryczanej, po spróbowaniu pierwszych usmażonych pracowicie dosypywaliśmy zwykłą mąkę, bo jakieś takie, kurka, suche toto. Ma ktoś dobry patent na gryczane? Kiedyś jadłam w Lublinie i były przepyszne, dlaczego moje takie nie są?
Zjedzone zostały częściowo ze szpinakiem, żółtym serem i majonezem, a częściowo z kapustą kiszoną, szynką i majonezem (ten majonez to z braku sosu kaparowego). Z czym by je jeszcze skomponować?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lawina
Gość
|
Wysłany: Śro 18:51, 03 Lip 2013 Temat postu: |
|
|
Może spróbować z duszonymi/smażonymi pieczarkami lub warzywami? Mnie smakują też takie z wędzonym łososiem i śmietaną, ale nie wiem, jak to się będzie komponowało z gryczanymi.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Procella
Bezo grudek
Dołączył: 22 Mar 2011
Posty: 4839
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 20:58, 03 Lip 2013 Temat postu: |
|
|
IMHO łosoś i śmietana będą bardzo pasować do gryczanych, bardziej nawet niż do zwykłych. A może pikantny farsz z białego sera, z ziołami i podsmażoną (najlepiej na boczku) cebulką?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
influenza
Mątwa Jęta Szałem
Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 560
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Farszafa
|
Wysłany: Śro 21:05, 03 Lip 2013 Temat postu: |
|
|
A to nie jest tak, że gryczane zwykle są suche&kruche? W każdym razie na takie zwykle trafiałam w knajpkach.
Co do nadzienia - łosoś to świetny pomysł. Polecam jeszcze połączenie szpinaku z bułgarskim serem szopskim (chyba jakoś tak mu było), jest cudne bez względu na rodzaj naleśnika.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rufus
Książę Ryszard na Białym Fortepianie
Dołączył: 03 Lut 2013
Posty: 5611
Przeczytał: 22 tematy
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 21:21, 03 Lip 2013 Temat postu: |
|
|
Próbuję sobie przypomnieć co jadałam na mieście studenckim... wiem, że było w naleśniku mięso mielone i czerwona fasola z puszki. Lekko pikantne, bardzo dobre.
Inna naleśnikarnia serwowała drobno pokrojonego kurczaka z pieczarkami, też ewentualne inne składniki pamiętam jak przez mgłę, na to sos, nie rozpracowałam go do końca, ale wyszedł mi bardzo podobny po zmieszaniu majonezu, keczupu i słodkiej papryki.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yorika
Buffy Nimfomanka
Dołączył: 09 Lip 2013
Posty: 1213
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 13 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 22:33, 15 Gru 2018 Temat postu: |
|
|
Wczoraj zrobiłam z fetą (znaczy Favitą), świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami zapieczone w sosie serowo-śmietanowym. bazylia miała robić za przebranie, ale świetnie się wkomponowała w smak.
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|