 |
Niezatapialna Armada Kolonasa Waazona analizy, blogaski, aŁtoreczki...
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rufus
Książę Ryszard na Białym Fortepianie
Dołączył: 03 Lut 2013
Posty: 5611
Przeczytał: 22 tematy
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 13:52, 02 Lip 2013 Temat postu: Gdy ma się już dość słoików... |
|
|
Kompoty w większości przypadków nie mają sensu, albo nie odkryłam jeszcze przepisu na smaczne, a owoce tak czy tak lądują na kompoście, za dżemami nie przepadam, bo posiłki na słodko są dla mnie nie do przełknięcia, w sezonie pińcet blach z ciastem jest nie do przejedzenia, poza tym nie wszystko się do mrożenia nadaje, a zamrażarka ma mocno ograniczoną pojemność.
Zakładam temat ogólny, możliwe, że będę za niedługo marudzić ponownie, albo kto inny będzie się zastanawiać, co zrobić, żeby tego nie wyrzucić.
Aktualnie mam całe wiadro agrestu i zero pomysłów, co z tym dziadostwem zrobić. Kompoty odpadają, mogłaby być konfitura, ale raczej nie z samego agrestu. Jakieś inne propozycje? Średnio mam ochotę na eksperymenty z przypadkowymi przepisami z internetów. Macie coś sprawdzonego?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Procella
Bezo grudek
Dołączył: 22 Mar 2011
Posty: 4839
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 14:18, 02 Lip 2013 Temat postu: |
|
|
Z agrestu całkiem niezłe wino wychodzi.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rufus
Książę Ryszard na Białym Fortepianie
Dołączył: 03 Lut 2013
Posty: 5611
Przeczytał: 22 tematy
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 14:46, 02 Lip 2013 Temat postu: |
|
|
Czy jest problematyczne w produkcji?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Procella
Bezo grudek
Dołączył: 22 Mar 2011
Posty: 4839
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 15:05, 02 Lip 2013 Temat postu: |
|
|
Na etapie początkowej, intensywnej fermentacji śmierdzi w całym domu. Potem trzeba tylko pilnować, żeby drożdże nie zeżarły całego cukru. No i trzeba mieć miejsce na dymion.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
merr
Rebeca w gróbce
Dołączył: 19 Lis 2011
Posty: 2741
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 34 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 16:44, 02 Lip 2013 Temat postu: |
|
|
Nalewka moze byc mniej problematyczna, a piłam i była bardzo bardzo dobra.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Procella
Bezo grudek
Dołączył: 22 Mar 2011
Posty: 4839
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 19:05, 02 Lip 2013 Temat postu: |
|
|
Pyszna jest. Tylko to znacznie kosztowniejsza zabawa, no i całe wiadro ciężko w ten sposób przerobić.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rufus
Książę Ryszard na Białym Fortepianie
Dołączył: 03 Lut 2013
Posty: 5611
Przeczytał: 22 tematy
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 19:21, 02 Lip 2013 Temat postu: |
|
|
Ten kosztowny element to tylko spirytus, prawda? Zapach też mnie trochę od wina odstrasza, raz siostra robiła zakwas na żur... wystarczy. No i nie mam żadnego doświadczenia z winem domowym.
Byłabym wdzięczna za przepis na nalewkę.
Procello, nie muszę całego wiadra przerabiać na alkohol.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
merr
Rebeca w gróbce
Dołączył: 19 Lis 2011
Posty: 2741
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 34 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 20:06, 02 Lip 2013 Temat postu: |
|
|
Rufus jutro (albo nocą) dostarczę przepis, bo główny nalewkoróbca urlopuje i ma problemy z zasięgiem. Jak się odezwie i powie gdzie trzyma swoje zapiski to podrzucę
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rufus
Książę Ryszard na Białym Fortepianie
Dołączył: 03 Lut 2013
Posty: 5611
Przeczytał: 22 tematy
Pomógł: 19 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 10:02, 09 Lip 2013 Temat postu: |
|
|
Co prawda siostra zgotowała kompot, który już od kilku dni radośnie czeka w lodówce aż się zepsuje i będzie można go wylać, ale został mi jeszcze jeden krzak, ewentualnie kolejne zbiory w przyszłym roku, więc uśmiecham się do was pięknie, moja prośba jest aktualna.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|